Щастието е много особено понятие. То няма универсално измерение. Мерната му единица влиза в правопропорционална зависимост с характера на човека. Но ако трябва да сме честни пред себе си, в известна степен най-щастливите ни мигове са били обвързани с много лудост и адреналин. Не е ли това щастието? Да изпиташ толкова силна емоция, че да подивееш?

С много небрежен, незатормозяващ и забавен тон сценаристите и режисьорите на новата българска комедия с екшън елементи – Диви и щастливи – ни споделят именно това. Историята във филма се върти около двете най-добри приятелки Мила и Боряна, които като повечето най-близки приятелки са повече от различни една от друга, но нещото, което ги сплотява и поставя на едно и също равнище с хоризонта на щастието е мечтата по щастието. И макар за едната – вечно недоволната от съдбата си, наскоро разведена, и постоянно забъркваща се в любовни проблеми, Боряна – щастието задължително трябва да те разтърси и накара да изпиташ живота си на макс – а за другата е романтичната любов и да оставиш следа от творческия си потенциал след себе си, двете съумяват да изживеят заедно най-хубавия момент в живота си. Разбира се, пътят на щастието никога не е бил лесен и най-често ни поставя в доста пикантни, трудни и дори нелепи ситуации, но затова пък сами по себе си те са част от крайния резултат, който, категорично е положителен.

Диви и ЩасливиВ Диви и щастливи ще се смеем много, ще споделим адреналина на героите, но и ще се запитаме кога за последно направихме нещо щуро и бяхме истински щастливи. Дали животът ни не е прекалено суров, като ни оковава в рамките на своите баналности и нормалности? Нямаме ли право всички ние поне веднъж да скъсаме с правилата и да видим какво е от другата страна? Възможно е точно тогава да оценим и другото щастие – на спокойния, уравновесен и смислен живот.

Диви и щастливи ни напомня не просто, че животът е кратък и че всяко действие си има равноденствие, но и че понякога грешките са най-хубавото нещо, което можем да изпитаме. Те ни правят това, което сме, насочват ни много по-категорично накъде да поемем от стриктните планове и строго спазваните правила.

И не си мислете, че филмът ще ви накара да изпаднете в известна меланхолия, отчаяни от евентуалната скука, която се е заселила в живота ви. Напротив – точно обратното. Диви и щастливи ще ви забавлява от първата до последната си минута, напомняйки ви, че всички ние, всъщност, имаме хубав живот. Просто трябва да си отворим очите за него и да го оценим. Ако е необходимо и ще полудеем. За кратко. За дълго. Понякога именно загубата на разсъдък и логика отварят път към просветлението за нас самите.

Диви и щасливиВ Диви и щастливи ще срещнете цяла серия от познати и обичани лица като Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Базил Ейденбенц, Дария Симеонова, Димо Алексиев, Асен Блатечки, Калин Врачански и Явор Бахаров. Режисьор на продукцията е съпругът на любимката ви Луиза Григорова, отскоро Макариева – Мартин Макариев, а сценарист – Борислав Захариев.

Автор: Виктория Дичева