За онези от вас, които вече ги е хванала есенната депресия, а студената и скучна зима тепърва ще заключи по домовете, докато лятото ви раздели…с топлите пантофи на баба и млякото с какао (без капка мирис или спомен за студената бира на плажа), имаме отлично освежаващо предложение: новата българска комедия Летовници с мирис на черноморски миди, с полъха на морския бриз от плажната ивица на Силистар, с гореща оферта да се посмеем безгрижно, както го можем само през лятото….

Ревю на българският игрален филм ЛетовнициНай-топлата комедия за сезон есен-зима 2016/2017 година събира познати муцуни от българското кино, театъра и дори кукления театър, за да ни разсее и поне за 120 минути да ни върне на плажа, където любовта е солена, а почивката излиза солено, ако в багажа не носим капка обич, щипка страст и прилив на енергия за приключения. Ама всичкото това ще го има в Летовници – из познатите улички на село Синеморец, по южния му плаж, край местните къщи за гости с непретенциозна Anti-All-Inclusive атмосфера ще срещнем герои с пиперливо минало и сладко настояще. Сладко, колкото сладкото от смокините, вкусно, колкото забранено и прясно уловения калкан край приказна борова гора с обещания за богатство и недалеч от таен, незнаен за българите, но напълно познат за побългарените руснаци и местните сърфисти хипстъри остров. Объркахте ли се? Спокойно…Този филм не натоварва с дълбокомислени трагедии и префънцунени философски послания. Щото в забързаното ежедневие, в драматичния предизборен сезон и толкова нещастия по улиците, на нас ни трябва безвредна доза забавление. Без да плащаме за него цената на собственост си усилие да вникваме в кой знае какви огромни истини за живота. Трябват и такива филми – с топлия хумор, изникващ през редовете с реплики от родния ни манталитет. Със свежи и едновременно с това познати образи от твоята и моята действителност. С прости смешки, спукващи те от смях по гениално естествен начин. Иначе ще загинем от студ: в тази зима, в желанието си все да сме сериозни, фокусирани и ангажирани.

Ревю на българският игрален филм ЛетовнициА Летовници ни ангажира с няколко преплетени в една, класическа българска история за лятото: типичният случай с дете на море и с проблемите от интимния живот, с младата двойка от големия град и с големите идеали, позастарялата, но все така класна софийска аристокрация от района на Руски паметник, мъжът под чехъл (и то с етикет „Сделано в России“), напереният морски крем и тайните му кирливи ризи, скрити от данъчните като стара реколта домашна ракия и т.н, и т.н. Ще се запознаете с всички тях. И ще ги обикнете от раз. Затова не се колебайте, а си подарете 120 часа български хумор в български стил, като ви стане едно такова студено на душата, че да се сетите колко хубаво ви беше миналото лято сред останалите летовници на плажа…

 

Българската комедия Летовници е дело на режисьора на Ивайло Пенчев. Филмът грабва приза на публиката в тазгодишния Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ във Варна. И има защо…В него вземат участие едни от най-любимите български актьори, сред които Анета Сотирова, Китодар Тодоров, Станимир Гъмов, Милена Аврамова, Пламена Гетова, Васил Банов, София Бобчева, Елица Григорова, Раиса Полякова, Филип Аврамов, Свежен Младенов, Тони Минасян, Антон Радичев, Малин Кръстев, Георги Мамалев, Николай Урумов, Герасим Георгиев – Геро и др.

Save

Save