СПОДЕЛИПостер на българският сериал НедаденитеЗаглавие: Недадените

Режисьор: Вито Бонев и Иван Митов

Сценарии: Емил Бонев

Актьори:  Лидия Инджова, Димитър Баненкин,Пенко Господинов, Камен Донев, Мариус Куркински,Явор Бахаров,Стоян Радев,Виктория Колева,Гергана Плетньова, Димитър Живков,Ирини Жамбонас, Десислава Касабова, Минна Гугенхайм,Стефан Додуров, Кирил Бояджиев,Христо Пъдев,Владимир Пенев, Стефан Вълдобрев,Марин Янев, Робърт Янакие и други

Официални сайтове: Сайт | Facebook

Жанр: Драма, Исторически

Сериала можете да гледате: в сайта на сериала – Безплатно

Продължителност: 60 минути

Година на започване: 2013

Година на прекратяване: 2013

Резюме:

Серийният филм „Недадените” е вдъхновен от едно от най-героичните събития в новата история на България – спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта през периода на Втората световна война. Сериалът включва всички по-значими събития на политическата сцена между 1940 и 1945 година.

През март 2013 година се навършват 70 години от времето, когато българите, макар и различни в своите политически и социални пристрастия, отказват да бъдат безучастни свидетели на опитите да се извърши геноцид над част от техните съотечественици. Уникалната история е филмирана за първи път. Всички лица и събития в сериала са хронологически, фактологически и исторически достоверни. Сценарият на 12 серийният филм се развива паралелно в три сюжетни линии – световната политика, етапите, през които преминава българския народ, за да спаси своите евреи и съдбата на две еврейски семейства.

„Недадените” запознава света с българския подвиг и същевременно припомня на зрителите славните и достойни постъпки на нашите предци – спасяването на 48 000 човешки души. България е единствената страна в света, която не дава нито един от своите евреи на лагерите на смъртта. В лентата, която от март месец се излъчва по БНТ, зрителите ще станат свидетели на множество документални кадри от епохата на Втората световна война. Образователен, внушаващ и завладяващ сюжетът на „Недадените” ни пренася в епохата на 40-те години от миналия век.

[message type=“info“]Сериала е прекратен[/message]

[su_tabs class=“sezoni“][su_tab title=“Сезон 1″]Общо 12 епизода[/su_tab] [/su_tabs]

 

Коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here