СПОДЕЛИ

Постер на българския игрален филм 11-а

Заглавие: 11 а

Премиера: 2016

 Режисьор: Михаела Комитова

Сценаристи: Николай Колев

Оператор:

 Участват: Яна Маринова, Ралица Паскалева, Ники Сотиров, Башар Рахал, Бойка Велкова и др

Гледай филма: Voyo.bg

Сайтове:

Времетраене: 84 минути

Жанр: Драма, Комедия

Ревю: Ревю 1

Бюджет: Няма данни

Приходи:

Награди:

Резюме:

Българската комедийна драма „11 А” ще направи своята премиера на голям екран на 29 януари. Лентата ще се разпространява от bTV Studios.

Сюжетът на „11 А” проследява историята на Лина (в ролята Яна Маринова)- бивша състезателка по спортни танци, която приема предизвикателство, за което отдавна е мечтала – да бъде преподавател по литература в елитна столична гимназия. На пръв поглед Лина има всичко необходимо, за да се справи с работата – нужното образование, вродена доброта и състезателена борбеност. Но учениците, на които трябва да бъде класен ръководител, се оказват неконтролируеми и разглезени богаташки деца, на които не са им чужди наркотиците, алкохола, своенравието, бунтарския дух и надменността.

Най-голямата „война“, която предстои на Лина е с лидерките на класа Симона и най-добрата й приятелка Наталия, за които най-висшата цел е да превърнат живота на всеки един преподавател в ад. Лина се оказва в най-безпощадното състезание, в което е участвала – да намери общ език с младежите и да провокира в тях интерес към вече забравените ценности, за които са писали Вазов, Ботев и всички български герои. Разбира се, за да постигне успех, новата учителка трябва да се докаже пред децата като играе по техните правила. А истинската битка се развива на дансинга – под ритъма на хип-хоп и латино танците в завладяваща симбиоза между двата стила.

Но Симона, Наталия и техните съученици не са единственото премеждие, с което ще се сблъска Лина. Тя трябва да надвие закостенелите разбирания на свои колеги, в ролята на една от които влиза Бойка Велкова. В същото време бивщата танциорка ще се опита да се справи с трусовете в личния си живот – отчуждаването на съпруга й и бивш партньор на дансинга Иван (в ролята Башар Рахал) и стреса, завладял сина й Христо. Единствен съюзник младата жена намира в лицето на своя колега – учителят по философия Асен Петров (в ролята – Ники Сотиров).

Въпросът е, ще успее ли Лина да спечели състезанието, от което зависят собствените ѝ щастие и мечти? Какви уроци ще ѝ предаде суровата реалност и ще запази ли собствените си добродетели? Каква е разликата между очакванията и действителността в преследването на собствените мечти и достатъчна ли е „голата“ доброта, за да пребориш моралния упадък на съвременното общество?

Сценаристът на „11 А” Николай Колев е работил по проекта цели две години, използвайки личния си опит като учител и с изградените реалистични образи печели наградата „Пегас“ на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково. Продуцент на лентата е Христо Христов, а режисьор – Михаела Комитова.

22 КОМЕНТАРИ

 1. Страхотен сценарий..актьорска игра..всичко ми хареса!
  Бравооооо!
  Съвпадащ изцяло с реалността!

  • Здравейте, извиняваме се, че не сме добавили тази информация. За съжаление сайта го поддържам само аз и в то в свободното време, затова има част от информацията, която съм пропуснал. Извинявам се.

 2. А кога ще е възможен да се гледа онлайн? Предполагам, трябва да излезе ДВД?

  • Здравейте, вероятно филма скоро трябва да се появи във voyo.bg, защото филма е на БТВ. А за ДВД, не съм много сигурен. Когато филма има възможност да се гледа някъде, ще публикуваме в сайт. Благодаря Ви.

  • Здравейте, на този етап филма още се излъчва по киносалоните в България и не може да бъде гледан онлайн. Препоръчвам Ви, да следите страницата на филма https://www.facebook.com/11A2016/?fref=ts или нашия сайт за повече информация. Благодаря Ви, че се свързахте с нас.

Коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here