На връх 8-ми март започна първият български сериал на лекарска тематика. И вместо да се поведе по линията на зрителските очаквания, като постави в центъра на събитията майката или жената, той ни запозна със стряскащата история на един баща, баща- крадец. Неговата кражба е инцидентна, но и рецидивираща вече над 20 години, а вината му е вменена най-вече и най-силно от самия него. Защото когато кражбата не е разкрита и не е доказана, кражба просто няма. А как се краде чужд живот? Как се връща детство, как се живее с идеята, че някъде там някой прегръща вашите родители, смее се с вашите близки, носи вашето здраво тяло…? Безброй въпроси и все още само една серия, но истината е, че Откраднат живот е на път да открадне свободното време на аудиторията и то точно в прайм тайма. И с право. Напълно заслужено. Макар досега у нас никога да не са се създавали сериали на медицинска тематика, Откраднат живот е изключително издържан, професионално заснет, осезаемо реалистичен и разтърсващ. И в случай, че филмът ви навява спомени за Анатомията на Грей или дори за Спешно отделение, не ги възприемайте като ваша лична вътрешна критика. Всъщност, фактът, че български сериал може да се доближи до толкова успешни продукции съвсем не е разочароващ, а похванел. Още по-похвално е, че макар и с интригуващата сюжетна линия в Холивудски стил, Откраднат живот трайно остава на земята, на българска земя, защото елементите от родната действителност се виждат и се харесват.

И въпреки че е прекалено рано да говорим за послания, в Откраднат живот те никак няма да са малко. Те няма да са банални, незначителни или такива, за които и е писнало да слушаме. Да направиш тежък избор и да се научиш да живееш с него, да приемеш съдбата си и да се чувстваш герой за това, да търсиш съвършеното щастие на гърба на своето собствено скрито нещастие и да наследиш от баща си единствено неговия отказ да те приеме като инвалид – това са брутални малки реалности, изпълващи действителността на Откраднат живот, която скоро ще опознаем все по-детайлно. По важното е, че филмът грабна, провокира, зададе въпросите от самото начало и вероятно, заплелата се снощи интрига ще бъде интересна за зрителя, държейки го буден и нетърпелив за следващата емоционална кражба в сериала.

Откраднат живот е дело на не малко познатия продуцент Евтим Милошев, Режисьорската идея зад филма е на Зорница София и Петър Вълчанов, а екипът от сценаристи е изключително богат на талантливи български имена: Християна Апостолова, Иван Спасов, Елена Ермова, Станислав Грозданов. В сериала участват млади и обещаващи нови актьори, бащата и синът Стоян и Александър Алексиев, както и огромни имена като Мартина Вачкова, Йоана Буковска, Мария Каварджикова и други.

Пожелаваме успех на екипа зад Откраднат живот и с нетърпение очакваме втори епизод…