С лице надолу – Премиера 16 октомври

382

С ЛИЦЕ НАДОЛУ тръгва по кината в София и страната от този петък – 16 октомври.

Новият филм на Камен Калев е вдъхновен и създаден по истински случай. В него се засяга един наболял за българската действителност проблем – трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Избраният за главна мъжка роля френски актьор – Мелвил Пупо (Melvil Poupaud), пристига в София за премиерната седмица на френско-белгийско-българската копродукция. Той е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите роли са изиграни от хора без опит в киното, подбрани след задълбочен кастинг, продължил повече от година из цялата страна.

Мелвил влиза в ролята на Сами – французин, който е принуден да се внедри в български канал за трафик на хора. За да постигне целта си, той се нуждае от помощта на Елка, проститутка от ромски произход, изиграна от 16-годишната Сехер Небиева. Обстоятелствата притискат двамата герои и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

С ЛИЦЕ НАДОЛУ тръгва по кината от този петък, 16 октомври, едновременно в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград, Шумен, Видин, Търговище, Враца и Хасково.