СПОДЕЛИ

Три филма на режисьора Катерина Борисова, обединени от темата за любовта и опиянението от другия, ще ви покажем точно на 14 февруари от 19:30 часа в ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс.

„Здравей, любов, довиждане“ е с продължителност 20 мин. и разказва за млад куриер, който краде адресите на най-красивите клиентки, надявайки се, че по този начин ще срещне Любовта. Неговите очаквания претърпяват изненадващ обрат. Участват: Никола Парашкевов, Пламен Петков и Рая Пеева.

„Откъснати цветя“ е за младата Ида, която очаква бъбречна трансплантация. Тя е  привлечена от внезапната и тайнствена поява на млад мъж, който страда от шизофрения. Двамата прекарват незабравима нощ заедно, преодолявайки границите на заболяванията си.  В крайна сметка става ясно, че има уговорка момчето да умре, за да може Ида да живее. Филмът е с продължителност 30 мин., а в ролите са: Полина Недкова, Ахмед Юмер, Христо Бонин, Йорданка Стефанова, Робърт Янакиев.
„Преди нощта да изтече“ е 18- минутен филм с участието на Стоян Радев, Лиля Маравиля, Мартин Радоев, Ицхак Финци, Даниел Пеев. Лиричната изповед е за любовта, разминаванията, неизказаното и компромисите, които правим в името й.

Цена на билетите е 6 лв. – редовен и 4 лв. с намаление за студенти и ученици.

За режисьора:

Катерина Борисова е български режисьор. През 2009 г. завършва Културология в СУ „Св. Климент Охридски“, но не спира да пише сценарии и да мисли за филми. С много упоритост и вяра в киното, Катя е приета да учи Филмова и ТВ режисура  в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов. Сега реализира собствени проекти в областта на киното и театъра.

Коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here