На 23 ноември от 19:30 часа в късо кино в ДНК ще бъде представен премиерния филм „Писма от бъдещето” с режисьор Десислава Томбушева. През февруари 2016 г маестро Чучков навърши 70 години – юбилей, който е повод за този биографичен филм-очерк. Повечето меломани познават Виктор Чучков като композитор и пианист. А той е също така преподавател в Музикалната академия в София и в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – професор, както и председател на Съюза на българските композитори – от 1999 г., освен това е свирил е в почти всички кътчета на планетата.
Маестро Виктор Чучков е причината да дойде в България прочутият италиански композитор Енио Мориконе. С Мориконе Чучков се среща през 1990 г.по време на турне в Италия. Когато го чул, италианецът възкликнал: „Музиката извира от всички негови клетки.“

Проф. Чучков е автор на музикалното произведение за симфоничен оркестър, рок група и глас по Рей Бредбъри „Писма от бъдещето“. Изпълнен от оркестъра на БНР под диригентството на Асен Измирлиев, ФСБ и Камелия Тодорова, до ден днешен това произведение звучи авангардно и интересно, затова и филмът носи същото име.

„Балкански роял“ на Кеворк Асланян разказва за Петър Димитров – дипломиран диригент, завършил Музикалната академия в София. По стечение на обстоятелствата се занимава с бизнес- ремонт, реставрация и продажба на рояли и пиана. Мечтата на Петър е един ден да се реализира като световен диригент.
Третото предложение на късия формат е „Методът“ с режисьор Теа Петрова. Филмът е за българският метод „Сугестопедия“, признат от ЮНЕСКО за един от най-добрите в световен мащаб . Замисляли ли сте се как времето, прекарано в училище, отношението на преподавателя, средата, ни предопределят като личности? Какво би станало ако още от деца повярваме в неограничения потенциал на своя мозък? Документалният филм отговаря на този и много други въпроси.
На 24 ноември отново от 19:30 сме подготвили три комедийни заглавия.
„Шопинг“ на Димитър Коцев-Шошо разказва за скучен ден в празен магазин. Продавачката се надява на някакви клиенти. Най-сетне клиент влиза. Но дали е клиент или крадец? Продавачката се доверява на своите притеснения и се обръща за помощ към силен мъжкар – нейния приятел. С малко натиск и безмълвна агресия проблемът е разрешен. Оказва се обаче, че нещата не са толкова еднозначни колкото изглеждат.
„Аuf wiedersehen“ с режисьори Еди Шварц и Йордан Петков е за немско семейство на средна възраст, заедно с дъщеря си тийнейджър, решават да прекарат втори меден месец в курорта, където за пръв път се запознават преди 20 години – Слънчев бряг. Когато бащата изчезва, съпругата и дъщерята предполагат, че той е завъртял любовна афера и тръгват да го търсят из курорта…
„Отивам в Италия“ на Ивайло Марков е за детски духов оркестър, който се подготвя за турне в Италия. За съжаление, оказва се, че заради някакви бюрократични пречки, двете най-малки деца трябва да останат. Те обаче не се отказват толкова лесно.

Барът на ДНК отваря в 19:00ч.
Билет за единична прожекция : 6 | 4 лв.
Билет за двата дни: 10 I 6 лв.
На касите на Билетен център НДК и на място в ДНК час преди началото.
Вход срещу фонтаните в подлеза на НДК