Постер на новия български филм 12 а

Заглавие: 12 а

Премиера: 15 септември 2017

 Режисьор: Магдалена Ралчева

Сценаристи: Николай Колев

Оператор:

 Участват: Мария Каварджикова, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Елена Бойчева, Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев, Деян Георгиев

Гледай филма: В киносалоните

Сайтове: Facebook

Времетраене: 84 минути

Жанр: Драма, Комедия

Ревю:

Бюджет: Няма данни

Приходи:

Награди:

Резюме:

Мечтите понякога се сбъдват! Единствената причина това да не се случва е, че животът е подготвил нещо, което надминава дори най-смелите ни фантазии. След неочакван обрат в личен и професионален план, Лина Николова (Радина Кърджилова) отново се връща в училище. Гимназията е нова, а учениците – с година по-големи, както и проблемите, с които се сблъсква младата учителка. Госпожа Николова за пореден път се опитва да намери баланса между майчинството, преподавателската дейност и любовта. Единствената подкрепа, която получава е от страна на стеснителния учител по физическо възпитание (в ролята Дарин Ангелов).
Ще успее ли Лина да спечели уважението на дванайсетокласниците, които са два пъти по-щури, по- нахакани и по-самоуверени от първите й ученици? Колко струва да си готин в днешно време? Може ли да съществува истинска близост между ученик и учител?
XII “А“ е дългоочакваното продължение на един от най-гледаните български филми през 2016-та година – XI “A”. Както първата, така и втората част, проследяват ежедневните борби и проблеми на съзряващите гимназисти и обкръжението им. Огромният интерес към XI “A”, с близо 100 000 зрители, провокира създаването на XII “A”, с чиито персонажи и житейски ситуации може да се асоциира всеки от нас.